Винуватець смертельної ДТП, в якій загинула мешканка Таврійська, проведе 3 роки за гратами

4 года назад 0

Подія сталася 23 травня минулого року. Приблизно о 21:00 по вулиці Незалежності, в напрямку виїзду до м. Каховка, автомобіль «ВАЗ-2108» здійснив наїзд на 63-річну жінку, яка в цей час переходила дорогу по пішохідному переходу. В результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події. Водія автівки поліцейські затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як з’ясували правоохоронці, водієм виявився 45-річний мешканець Нової Каховки. Чоловік раніше вже був судимий за скоєння тяжкого злочину. Перебуваючи за кермом, затриманий не обрав безпечну швидкість руху, а при наближені до нерегульованого пішохідного переходу здійснив наїзд на жінку.

Водій пояснив поліцейським, що його засліпило світлом автомобіля, який рухався в зустрічному напрямку. Наблизившись до пішохідного, він запізно побачив жінку, почав гальмувати, але не зміг уникнути наїзду на неї.

Слідчими обласного главку поліції було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами». Суд визнав чоловіка винним і призначив йому покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі.