Внаслідок чергового обстрілу Херсона пошкоджене приміщення Української Гельсінської спілки з прав людини

8 месяцев назад 0

Російський снаряд під час чергової атаки влучив в приймальне приміщення Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) в Херсоні. Це сталось в ніч на 27 листопада 2023 року.

Про це розповів Суспільному адвокат УГСПЛ  Олександр Данилов .

За його словами, снаряд РФ влучив в стіну під вікно кабінету, де проводили прийом громадян.

"В Херсоні УГСПЛ працює на базі Благодійної організації Фонд милосердя і здоров'я — це офіс і приймальні фонду. З весни там проводили офлайн прийом херсонців. Ми працюємо без попереднього запису, без афішування адреси, але працюємо",  — сказав Данилов.

У приміщенні працівників УГСПЛ на момент обстрілу не було, вони прибули зранку, коли там працювали МНС, ДСНС та обстежили приміщення на залишки російських снарядів.

"З березня 2022 року ми документуємо воєнні злочини РФ в Херсонській області та по всій Україні. Ми звернулися до поліції, за даним фактом буде відкрите кримінальне провадження. Роботу будемо продовжувати, думаємо над локацією, щоб це було безпечно для людей", — повідомив Олександр Данилов.

Проте, що внаслідок обстрілу РФ Херсона пошкоджена приймальня УГСПЛ, повідомили напередодні на сторінці спілки у Facebook. Там зазначили, що особистий прийом громадян тимчасово призупинений та вказали номери телефонів юристів, яким можна телефонувати у разі потреби.