Водій «маршрутки» втікав від патрульних – отримав 3 адмінматеріали

4 года назад 0

На вулиці Небесної сотні вчора близько 14-ї години патрульні помітили автобус "Рута", який здійснював перевезення пасажирів у режимі маршрутного таксі. Водій саме зупинився для висадки пасажирів, однак зробив це із порушенням ПДР – майже на пішохідному переході. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

Інспектори вирішили поспілкуватись із чоловіком за кермом і зупинились. Проте той побачив як до нього наближається поліцейський і рвонув із місця. Охоронці порядку поїхали за транспортним засобом утікача й постійно подавали вимогу по зупинку за допомогою світлозвукової сигналізації та гучномовця. Однак водій не реагував і зупинився лише на наступній зупинці громадського транспорту. Там патрульні його заблокували.

Під час спілкування у громадянина інспектори помітили ознаки наркотичного сп’яніння. Той відмовився проїхати до медичного закладу для проходження у встановленому законом порядку відповідного огляду.

Також чоловік не надав охоронцям порядку водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

У результаті патрульні склали на 54-річного херсонця протоколи за ст. 122-2 (Невиконання вимоги про зупинку) та ст. 130 (Керування у стані сп’яніння), а також винесли на нього постанову за ст. 126 (Керування без відповідних документів) КУпАП.