Водій на позашляховику таранив КПВВ «Чонгар»

3 года назад 0

Інцидент на КПВВ «Чонгар». Вчора 29-річний житель Запоріжжя вчинив опір прикордонникам і на позашляховику намагався прорватися до окупованого Криму. Спочатку водій «Nissan X-Trail» всіляко перешкоджав огляду автомобіля. І не пройшовши контроль, просто рвонув з місця на очах у співробітників Херсонського прикордонного загону. 

Якраз для таких випадків на КПВВ встановлена система примусової зупинки транспортних засобів. Коли вона спрацьовує, з-під шлагбауму виринає спеціальний стовп (болард), який унеможливлює проїзд. Парадокс, але до кермувальника це не дійшло,  і таранити шлагбаум він намагався двічі. Від удару в позашляховика розблокувалися двері (це виробник автівки передбачив з міркувань безпеки). Прикордонники затримали порушника, який і далі намагався чинити опір. 

За порушення режимних правил в контрольному пункті в’їзду — виїзду, а також за злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовців Державної прикордонної служби України стосовно водія складено адмінматеріал. Затриманого та автомобіль прикордонники передали представникам Національної поліції.

Марина САВЧЕНКО.