Водна поліція Херсонщини застерігає: вживання алкоголю за кермом – небезпека для життя

5 лет назад 0

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, працівники підрозділу постійно проводять рейди з охорони публічного порядку на водній території області, спілкуються з власниками плавзасобів та попереджають про необхідність дотримання правопорядку, правил безпечної поведінки на воді та судноводіння. Проте, нажаль, друга половина минулого тижня відзначилася сплеском транспортних пригод на воді. В результаті 2 водія плавзасобів загинули, ще 2 чоловіка відтепер тривалий час вимушені лікуватися. Як з’ясувалося, під час усіх трьох подій водії перебували в нетверезому стані.

6 вересня близько 22:20 працівники водної поліції в районі пляжу «Гідропарк», почувши крики про допомогу, виявили човен. У плавзасобі знаходились тяжко травмований 28-річний чоловік та його 21-річна дружина. Поки поліцейські доставляли човен до берега, жінка розповіла інспекторам подробиці неприємної події. Як з’ясувалося, вони разом із чоловіком каталися по Дніпру. Свою прогулянку подружжя супроводжувало вживанням спиртних напоїв. Через деякий час чоловік вирішив пірнути у воду. З рухаючогося човна він стрибнув у річку, але при винирюванні вдарився головою об свій же човен. В результаті потерпілий з тяжкими травмами черепу був госпіталізований в обласну лікарню.

Ввечері 7 вересня 39-річний херсонець разом із 38-річною дружиною каталися на гідроскутері по річці Кошова. Близько 20:30, проїжджаючи біля пляжу "Піски", плавзасіб здійснив наїзд на човен охоронця пляжу. В результаті зіткнення жінка з травмами була доставлена в лікарню. А її чоловік помер в кареті швидкої допомоги. Як з’ясувалося, за кермом він знаходився в нетверезому стані.

8 вересня близько опівдня в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини надійшло повідомлення про виявлення на річці «Конка» човна, біля якого у воді плавав труп чоловіка. Ймовірною причиною загибелі 59-річного чоловіка може бути необережне поводження із плавзасобом під час керування ним у стані сп’яніння. Адже, в ході огляду човна поліцейські виявили три літровий бутель із залишками вина.

Водна поліція Херсонщини закликає водіїв плавзасобів дотримуватись правил судноводіння та безпечної поведінки на воді. Інформуємо, що за керування суднами в стані сп’яніння передбачене покарання в вигляді накладення штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування всіма видами плавучих засобів на строк від одного до трьох років, або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або адміністративний арешт на строк від 10 до 15 діб.

Відділ комунікації поліції Херсонської області