Водні поліцейські виявили браконьєра, який незаконно виловив понад 12 тисяч креветок

4 года назад 0

Сьогодні під час відпрацювання працівниками водної поліції Херсонщини акваторії Чорного моря поліцейські виявили 20-річного чоловіка, який здійснював незаконний вилов живих водних біоресурсів.

Завданий природньому середовищу правопорушником збиток оцінюється в суму понад 16 тисяч гривень. Відтепер чоловікові може загрожувати кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, працівники підрозділу відпрацьовували Каркінітську затоку. Поблизу с. Приморське Каланчацького району поліцейські виявили 20-річного громадянина, який здійснював вилов живих водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. В ході огляду у правопорушника були вилучені два креветочних ятері, за допомогою яких він виловив 12400 креветок. Також в рибальські снасті потрапили 40 бичків та 9 атерин піщаних.

На місце події були викликані працівники рибохорони, які усе вилучили. Завданий природньому середовищу збиток оцінюється в суму 16140 гривень. Також Каланчацьким відділенням поліції за даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.1 ст.249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом». Санкція статті передбачає покарання в вигляді штрафу в сумі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.