Втік з частини у Каховському районі: росіяни судитимуть свого військового за дезертирство

2 месяца назад 0

В Росії засудили свого військовослужбовця до 8 років увʼязнення за дезертирство. Той вирішив утекти з частини, що базується в Каховському районі на окупованому лівобережжі Херсонської області.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

Майкопський гарнізонний військовий суд визнав військовослужбовця винним у дезертирстві, здійсненому в період мобілізації. Підсудному призначено покарання як позбавлення волі терміном 8 років із відбуванням у колонії строго режиму.

За даними суду, військовослужбовець двічі порушував статут військової служби, своєчасно не будучи в частині. У лютому 2023 року, перебуваючи в Каховському районі Херсонської області, з метою ухилення від військової служби, підсудний не з’явився з відпустки, не маючи на те законних підстав.

У листопаді 2023 року військовослужбовець проходив лікування в Армавірі і після цього не з’явився з медичного закладу у військову частину, проводячи час на свій розсуд, поки його не затримали співробітники військової комендатури.

При призначенні покарання суд врахував пом’якшувальні обставини – визнання підсудним провини, і нібито “позитивні показники, виконання обов’язків військової служби в особливих умовах”. Максимальне покарання за ч. 3 ст. 338 КК РФ («Дезертирство під час мобілізації») становитиме 15 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що .