Втрати — 500 військовослужбовців: Сили оборони вдарили по позиціях армії РФ на Херсонщині

1 год назад 0

Генштаб ЗСУ підтвердив вогневе ураження двох місць розташування особового складу та техніки російських військ на Херсонщині: 31 грудня у Чулаківці, 1 січня у Федорівці. Про це  в оперативній інформації Генштабу станом на 6 ранку 3 січня.

За даними штабу, у Чулаківці втрати російської армії становлять 500 військовослужбовців. Частина з них загинула, частина — поранені.

У Федорівці Сили оборони також вдарили по скупченню військ РФ, втрати особового складу наразі уточнюють, йдеться в повідомленні.

Що відомо

  • На Херсонському напрямку військові РФ обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру Херсона, Антонівки та Берислава. Внаслідок обстрілів є поранені.
  • Зранку 2 січня російські війська обстріляли центр Берислава, поцілили в міський ринок. Відомо про п'ятьох поранених. Троє людей — у важкому стані
  • У Херсонській громаді станом на 2 січня від російських обстрілів пошкоджені 896 об’єктів. З них — 771 житловий будинок, 44 заклади освіти, 34 об’єкти інфраструктури.
  • Російські військові збирають інформацію про людей, які займаються підприємницькою діяльністю на тимчасово окупованій території Херсонщини та вилучають у них автомобільний транспорт і товари.