У Бериславському районі на Херсонщині ЗСУ знищили два склади боєприпасів військ РФ

2 года назад 0

Військовослужбовці ракетних та артилерійських підрозділів ЗСУ знищили два склади з боєприпасами на території Бериславського району Херсонської області. Про це  Оперативне командування "Південь" у підсумковому зведенні за 17 жовтня.

За словами речника командування Владислава Назарова, російська штурмова та армійська авіація чотири рази атакувала Великоолександрівську громаду. Авіатори ЗСУ вдарили 11 разів по скупченнях особового складу, техніки та позиціях протиповітряної оборони армії РФ.

"Наші ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 250 вогневих завдань. Підтвердженні втрати противника становлять: 22 військових, чотири танки, два міномети, самохідна великокаліберна гаубиця "Акація", зенітно-ракетний комплекс "Тор-М2" та три одиниці автобронетехніки", — сказав Владислав Назаров.

Крім того, за словами речника командування, у результаті уражень ЗСУ суттєво пошкоджені танк, самохідна гаубиця "Мста-С", реактивна система залпового вогню "Град" та чотири одиниці автомобільної броньованої техніки. Що відомо

  • Військові РФ залучають підрозділи Росгвардії до інженерного обладнання позицій навколо Херсона. А також намагаються вивезти колаборантів та їхні сім'ї до Криму.
  • ЗСУ зупинили спробу російської диверсійно-розвідувальної групи обійти позиції поблизу Нової Кам’янки на Херсонщині. У стрілецькому бою військові РФ зазнали втрат і відступили.
  • Військові РФ обстріляли з "Градів", важкої артилерії та мінометів села Бериславського району. Внаслідок атак місцеві жителі отримали осколкові поранення, багато об’єктів зруйновані або ушкоджені.