У Бериславському та Херсонському районах внаслідок обстрілів військ РФ є загиблі і поранені мирні жителі

2 года назад 0

Впродовж минулої доби військові РФ обстріляли населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Є загиблі і поранені цивільні громадяни. Внаслідок обстрілів частково зруйновані і пошкоджені об’єкти інфраструктури.

Про це  поліція Херсонської області.

Також поліцейські задокументували обстріл селища Великої Олександрівки та торговельного центру. Збитки оцінені у мільйони гривень.

"Внаслідок ворожих артилерійських обстрілів у селищі Велика Олександрівка зруйновано будівлі оздоровчого дитячого закладу. Через обстріл військовослужбовцями РФ території ТРЦ та подальшої пожежі було пошкоджено та знищено два магазини одягу. Представник компанії оцінив матеріальні збитки від знищеного майна у понад три мільйони гривень",  — повідомляють у поліції.

За минулу добу поліцейські задокументували 20 фактів воєнних злочинів, вчинених російськими військовими на території Херсонщини. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження. Що відомо:

  • У колабораційній діяльності викрито лікарку-педіатра, зафіксовані факти мародерства військових РФ, які викрадають побутову техніку, речі. Поліція фіксує факти воєнних злочинів російських військових та їхніх посіпак.
  • Після інтенсивних обстрілів Силами оборони півдня районів скупчення російських сил у Херсонській області військові РФ встановили заборону на пересування місцевих жителів.