У Білорусі вагнера готують диверсантів для війни в Україні

3 недели назад 0

Восьмий вишкіл найманців для війни в Україні завершився у білорусі. За інформацією білоруського підпілля тут пройшов бойове злагодження загін спецпризначення «граніт». Навчання проводили все  ті ж інструктори із пвк «вагнер», які знайшли собі притулок саме на території країни союзника росії.

Головним завданням новостворених загонів буде диверсійна робота на території України. Вагнерівці проводять заняття з інженерної та вогнепальної підготовки, тактичної медицини. Основним озброєнням для таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети і кулемети Калашникова.

На початку лютого розвідка Великої Британії повідомила, що в білорусі залишається менше від тисячі бойовиків пвк «вагнер», але «це грає на руку кремлю і впливає на Україну». Скоріш за все це пов’язано з тим, що  режим в Білорусі поки не задовольняє інструкторів з “вагнера” своїм рівнем оплати за послуги, в результаті більшість інструкторів не планує залишатися в країні надовго і тікають у Африку. Там їм більше платять.