У Дніпро-Бузькому лимані виявили тіла двох херсонців – імовірно, це ветеран АТО та екоактивіст

2 года назад 0

Поблизу Очакова з лиману витягнули тіла двох чоловіків із чисельними вогнепальними пораненнями, імовірно це – викрадені й убиті росіянами мешканці Херсону
У Дніпро-Бузькому лимані на Миколаївщині були виявлені тіла двох убитих херсонців: їх було застрелено, при собі обидва мали документи.
Про це інформує херсонське видання "Вгору. Херсон. Новини" із посиланням на  одеського активіста Дем'яна Ганула.
Зазначається, що тіла з ознаками чисельних вогнепальних поранень знайшли у лимані біля міста Очаків Миколаївської області 12 липня 2022 року. У кишенях загиблих виявили документи на імена мешканців Херсону Анатолія Джурмія та Олексія Харіоновського.
За  ресурсу "Чесно", Джурмій Анатолій Анатолійович у 2015 році балотувався до Херсонської обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка. У місті Анатолій Джурмій  координатор постійної комісії з екології Експертної ради при обласній раді, борець із рибним браконьєрством.Олексій Харіоновський – імовірно, ветеран АТО. У 2016 році солдат із такими іменем і прізвищем у складі відомої 81-ої бригади. Саме цей підрозділ свого часу вигнав сепаратистів із промзони в Авдіївці.Наразі обставини загибелі херсонців розслідують правоохоронні органи. Слід зазначити, що на початку червня поблизу Херсонського річпорту, у воді знайшли тіло учасника місцевої територіальної оборони Віталія Лапчука – чоловік був викрадений росіянами з власного помешкання на початку квітня цього року.