У двох районах Херсонщини зупинили браконьєрів на човні рибохорони

7 лет назад 0

22 та 23 березня працівники служби державної охорони Національного природного парку «Нижньодніпровський» зупинили браконьєрів в Олешківському та Білозерському районах.

Так,  22-23 березня 2017 року в зоні відповідальності Білозерського ПНДВ було виявлено та вилучено з водойми незаконні знаряддя лову – ставні сітки загальною довжиною 1 444 метрів та чотири ятері. Вилучено та в живому виді повернуто до середовища існування: карась сріблястий – 75 екз., судак – 2екз., щука – 1 екз., раки – 4 особини.

 

23 березня 2017 року на території Олншківського ПНДВ виявлено та припинено грубе порушення правил рибальства, а саме здійснення промислового лову без дозволу на спеціальне використання біоресурсів на території природно-заповідного фонду посадовими особами ВКП «Вікторія». У правопорушника вилучено плавзасіб та знаряддя лову.

Завдяки оперативним діям співробітників Парку незаконний вилов водних біоресурсів не відбувся. Та особливої зухвалості виявленому правопорушенню надає факт здійснення браконьєрського лову з маломірного судна, що належить Херсонрибоохороні, та під наглядом осіб, які представились інспекторами Херсонрибоохорони і втекли з місця події.

Зазначені обставини явно вказують на реальний зміст діяльності Херсонрибоохорони по забезпеченню діяльності браконьєрів та вкотре підтверджують існування міцних корупційних зв’язків між ними. За виявленими фактами, які свідчать про вчинення посадовими особами Херсонрибоохорони корупційних правопорушень, готуються до подання відповідні звернення до слідчих органів.

джерело — Національний природного парку «Нижньодніпровський»