У Херсоні крадій машиною давив спецназівця

2 года назад 0

Вчора ввечері на 102 звернулася власниця магазину в с. Текстильному, що на околиці Херсона. Жінка заскочила на гарячому 70-річного сторожа. Замість того, щоб охороняти товар, чоловік взявся переносити його в багажник власної «Таврії»… За цим заняттям його й застали слідчо-оперативна група та черговий екіпаж роти поліції особливого призначення. Зрозумівши, близьку перспективу суду, вже не говорячи про ганьбу для свого поважного віку, крадій кинувся навтьоки, і дуже зухвалим чином. Пенсіонер завів свого легковика й рушив просто на спецназівця, що стояв поряд. 32-річний правоохоронець опинився на капоті. Порушник протягнув його так кілька метрів, поки потерпілий не впав на землю. У стані середнього ступеню тяжкості спецназівця доправили до лікарні. У нього діагностували низку травм. А от кривдник, збивши людину, навіть не зупинився. Втікача під час передслідування заблокували й затримали поліцейські. 

Наразі зловмисник в ізоляторі тимчасового тримання. Перед законом чоловікові доведеться відповідати не лише за крадіжку з магазину, де він працював. Пенсіонерові інкримінують опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків. За це світить до двох років тюрми. Тривають слідчі дії.

Задавити поліцейського на місці злочину або ДТП – така тенденція з’явилася в Україні. Буквально недавно розчавити патрульного намагався торговець неліцензійними цигарками на вул. Миру в Херсоні. Тоді теж була погоня. Зловмисника наздогнали.

Марина САВЧЕНКО.

Фото ГУНП.