У Херсоні ліквідовано пожежу будинку і врятовано сім домашніх тварин

5 лет назад 0

19 грудня о 10:06 на номер Служби «101» м. Херсона надійшло повідомлення про те, що у Дніпровському районі по вул. Короленка горить приватний двоповерховий будинок. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

За вказаною адресою терміново був направлений черговий караул у складі 2-х відділень 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які о 10:10 вже прибули на місце події. На той час над будинком стояв вогняний стовп, що повністю охопив покрівлю та другий поверх. Тому начальник частини одразу запросив допомогу на прибуття розрахунків з інших міських підрозділів.

Після розгортання вогнеборці приступили до пожежогасіння і о 10:45 пожежу локалізували, не допустивши перекидання вогню на поряд розташовані інші житлові будинки. Ліквідовано пожежу о 12:30. У результаті вогнем знищено покрівлю та другий поверх будинку на загальній площі 160 кв. м. Встановлено, що на другому поверсі приватного будинку зберігалась велика кількість легкогорючих будівельних матеріалів, які і посприяли такому стрімкому горінню.

Під час ліквідації пожежі рятувальники винесли домашніх тварин, які знаходились на першому поверсі, а саме двох котиків, двох морських свинок, а також трьох собачок, яких знайшли під диваном.

Встановлено, що не момент виникнення пожежі вдома нікого не було, окрім врятованих домашніх тварин. Про пожежу рятувальникам повідомили сусіди.

Причина пожежі встановлюється.

До ліквідації пожежі залучено 5 одиниць техніки та 25 рятувальників міського гарнізону обласної ДСНС.