У Херсоні під час ліквідації пожеж армія РФ продовжувала завдавати удари: рятувальники кілька разів гасили загоряння

9 месяцев назад 0

Російська армія з "Градів" обстріляла Херсон, під вогнем опинилась і Білозерська громада. Четверо людей загинули, 17 отримали поранення. Під час ліквідації пожеж військові РФ продовжували завдавати ударів, рятувальники кілька разів повертались ліквідовувати загоряння. Наслідки російських обстрілів 31 липня бачили кореспонденти  .

Близько восьмої години російські військові обстріляли центр Херсона. Містяни чули близько сім вибухів, на місці працювали комунальні служби. Внаслідок обстрілу загинув 60-річний чоловік та четверо його колег отримали поранення, розповів керівник пресофісу ОВА  Олександр Толоконніков.

"Потрапили під "Гради" комунальники. Також під обстрілом був Корабельний район. Внаслідок артобстрілу загинула одна людина, яка знаходилася у своїй автівці. І ще одна поранена. Загалом за сьогодні десять людей постраждали внаслідок російської агресії. Двоє з них загинули", — говорить Толоконніков.

Херсонка  Олена Оберемок розповіла, що обстріли почались близько третьої ночі. Десь біля дев'ятої ранку почули, що влучило у сусідні оселі.  Олена Богдан розповіла, що вибило скло, вікна та двері у сусідів. Також снаряди пошкодили газову трубу. Херсон. Російська армія поцілили в одну з міських будівель, 31 липня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Після обіду російські військові обстріляли гімназію у Білозерці. Там пошкоджена стіна та вибиті вікна у приміщенні. Уламки та вибухова хвиля зачепили житлові будинки, поранених і загиблих немає, повідомляє ОВА. Херсон російські військові обстрілювали й вночі. Влучання зафіксовані у мікрорайоні "Корабел", у Дніпровському районі та прибережних територіях. На деяких ділянках виникли пожежі, говорить речниця ГУ ДСНС України у Херсонській області  Оксана Ульянова. Херсон. Пошкоджений паркан після російських обстрілів, 31 липня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
"Через обстріли виникли пожежі у двох адміністративних будівлях. Також горіло гаражне приміщення і сміття на приватному подвірʼї. Під час ліквідації пожеж армія РФ продовжувала завдавати повторні удари, тому рятувальникам кілька разів доводилося повертатися до гасіння. До ліквідації гасіння залучили дев'ять одиниць техніки та 42 рятувальники", — каже Ульянова. Херсон. Внаслідок влучання снаряда армії РФ зруйнований світлофор, 31 липня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Під обстрілами були й три територіальні громади Бериславського району, зокрема, Новоолександрівська, Милівська та Бериславська, розказує начальник районної військової адміністрації  Володимир Літвінов.

"Російські військові завдали авіаційного удару по Зміївці. Були пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, постраждалих немає. Також армія РФ завдала танкового удару по Бериславу. Пошкоджені багатоквартирні будинки, дві людини отримали поранення",  — каже Літвінов.

Що відомо про обстріли Херсонщини 31 липня ​Російські війська обстріляли Корабельний район Херсона. Загинув 65-річний чоловік. За уточненими даними Херсонської обласної прокуратури, внаслідок обстрілів військами РФ Херсона станом на 15:30 поранені 10 людей, зокрема одна дитина та четверо волонтерів.
Вранці російська армія з РСЗВ “Град” обстріляла центр Херсона. На місці обстрілу загинув працівник міського комунального підприємства, ще четверо комунальників поранені.

Раніше в марафоні "Єдині новини" керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська намагаються підтягнути рівень обстрілів по правобережжю до попередніх діб.

За її словами, в ніч з 30 на 31 липня армія РФ потужно обстрілювала Херсон — 10 разів. Пошкоджені будинки. Інформація про поранених та загиблих уточнюється.​