У Херсоні поліцейські допомогли 17-річній дівчині з Вінниччини, яка не могла дістатися до бабусі

4 года назад 0

Учора вранці на автовокзалі в Херсоні допомоги потребувала 17-річна дівчина. Вона пояснила поліцейським з групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП, що приїхала з Вінницької області і прямувала до бабусі у Каланчацький район. Але в Херсоні зрозуміла, що у неї скінчилися гроші і розрядився телефон, тож не могла повідомити рідним. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів координатор мобільної групи поліції з реагування на факти домашнього насильства ГУНП Віталій Сайфутдінов, поліцейські спочатку зателефонували матері дівчини і з’ясувалося, що вона нічого не знала про від’їзд доньки до бабусі. Дівчина їй нічого не сказала. Також встановлено, що ця родина є на обліку як така, що перебуває у складних життєвих обставинах і раніше неповнолітня теж уходила з дому.

Поліцейські зв’язалися з бабусею дівчини, пояснили ситуацію і жінка пообіцяла якнайшвидше приїхати забрати онуку. Весь час, поки пенсіонерка діставалася Херсона, працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства не залишали дівчину саму, провели з нею профілактичну бесіду. Бабуся приїхала на автомобілі зі знайомим і вони забрали дівчину. Жінка подякувала поліцейським, що не залишили дитину одну.