У Херсоні поліцейські припинили діяльність незаконного цеху з пошиття одягу, де працювали іноземці (ФОТО)

7 лет назад 0

В одному з населених пунктів біля м. Херсона поліцейські задокументували незаконну діяльність підпільного цеху з пошиття одягу. На виробництві працювали та жили 16 дорослих іноземців з трьома дітьми.

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та Управління карного розшуку обласного главку поліції разом з представниками Державної міграційної та прикордонної служб в ході проведення профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» виявили підпільний цех з виробництва одягу, де працювали іноземці з порушеннями міграційного законодавства.


За словами заступника начальника обласного главку поліції Миколи Цапа, поліцейські отримали інформацію, що у двоповерховій будівлі на околиці одного з населених пунктів біля м. Херсона живуть та працюють іноземці без документів. Під час перевірки інформації стало відомо, що на першому поверсі будівлі вони шили одяг, а на другому жили в однокімнатних приміщеннях в антисанітарних умовах. У цеху іноземці виготовляли чоловічі та жіночі куртки, спортивний одяг, сумки. Поліцейські вилучили вже готову продукцію, 20 швейних машинок та інше обладнання. Усі іноземці знаходяться на території України з порушеннями міграційного законодавства.


В організації незаконного бізнесу підозрюється місцевий житель. Наразі поліцейські проводять заходи по встановленню його місцезнаходження та затриманню. Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ст. 172 Кримінального Кодексу України «Грубе порушення законодавства про працю» та ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».


Відділ комунікації поліції Херсонської області