У Херсоні поліцейські винесли терміновий заборонний припис домашньому кривднику, який вдарив племінницю та її 3-річного сина

4 года назад 0

У Херсоні жертвами домашнього насильства стали 30-річна жінка та її 3-річний син. Потерпіла звернулася по допомогу на лінію «102» і на виклик прибула мобільна група реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У кімнаті гуртожитку знаходився 40-річний кривдник. Його племінниця пояснила, що попросила дядька приїхати з села доглядати за її маленьким сином, поки жінка на роботі. Коли заявниця повернулася додому, то син пожалівся, що чоловік його ображав. Сам винуватець був у стані алкогольного сп’яніння. Між родичами виник конфлікт, в результаті якого чоловік вдарив хлопчика по обличчю, а його матері дав ляпаса, від чого жінка впала та вдарилася головою. Кривдник не заперечував своєї провини і пояснив поліцейським, що син племінниці погано поводився і він його виховував. Слова жінки його образили, тому він вдарив її по обличчю.

Поліцейські склали у відношенні чоловіка адміністративний протокол за ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зважаючи на загрозу здоров’ю матері та дитини, поліцейські винесли кривднику терміновий заборонний припис та зобов’язали негайно покинути місце проживання племінниці. Правоохоронці дочекалися, поки кривдник залишить кімнату, після чого дали заявниці координати служб, де їй та дитині зможуть надати психологічну та юридичну допомогу.