У Херсоні поліцейські затримали чоловіка, який обікрав літню жінку

4 недели назад 0

Вчора до Херсонського районного управління поліції надійшло повідомлення від 84-річної жительки обласного центру. Жінка розповіла, що з її будинку вкрали 20 тисяч гривень заощаджень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Оперативники опитали мешканців сусідніх будинків та передивились камери відеоспостереження в районі скоєння злочину. Під підозру потрапив 46-річний чоловік, якого зафільмували камери. Він йшов вулицею та перераховував гроші у руках. 

З’ясувалося, що підозрюваний неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини та має проблеми з наркотиками. Через декілька годин поліцейські затримали зловмисника та вилучили у нього викрадені гроші. Частину коштів він устиг витратити на власні потреби.

Зловмисник пояснив, що йшов вулицею і його увагу привернули відчинені хвіртка та двері до будинку. Господарка в той час була на городі, тож чоловік безперешкодно потрапив у будинок, обшукав його та викрав 20 тисяч гривень.  

Як розповіла заступник начальника Херсонського районного управління поліції Альона Кметь, нині фігуранту вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про оьрання йому запобіжного заходу та направлення матеріалів справи до суду. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.