У Херсоні поліцейські затримали двох чоловіків, які викрали дроту з підприємства на більше мільйона гривень

2 месяца назад 0

Поліцейським відділення поліції №1 (Голопристанське) Скадовського районного відділу поліції, які з перших днів деокупації забезпечують правопорядок у мікрорайоні «Корабел», надійшла інформація про те, що на одному з підприємств викрали силовий кабель.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Як розповів керівник підрозділу Олексій Войчек, поліцейські відпрацювали можливих підозрюваних і з’ясували, що до злочину причетні двоє братів 41 та 48 років. Також зловмисники залучили до своєї незаконної діяльності двох 13-річніх хлопців. Разом вони проникали на територію підприємства та протягом декількох місяців викрадали там мідний дріт. 

Брати використовували хлопців, щоб ті могли потрапити у важкодоступні місця, до яких дорослі вже не діставали. Неповнолітні з легкістю долали високі паркани та вже потім відчиняли двері зловмисникам. Зрізану мідь підозрювані на власному автомобілі невеликими партіями вивозили та здавали на пукти прийому металу в сусідній області.

За силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення фігурантів затримали під час чергової крадіжки кабелів. Загалом вже підтверджена їх причетність до більше, ніж 20 крадіжок. Сума збитків підприємству становить більше мільйона гривень. 

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігурантів поліцейські виявили та вилучили електричний інструмент, будівельний ніж, ножиці по металу, сокиру, металевий лом, фрагменти дроту вагою близько 7 кг та 155000 гривень, отриманих у результаті злочинної діяльності.

Правоохоронці відкрили за вказаними фактами провадження за ч. 4 ст. 185 «Крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану» та ст. 304 «Втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність» Кримінального кодексу України. Фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Двом дорослим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Також відносно батьків неповнолітніх хлопців вирішується питання щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності за неналежне виконання обов’язків.

Слідчі дії тривають.