У Херсоні поліцейські затримали подружжя «закладчиків»

3 месяца назад 0

Оперативник Херсонського районного управління поліції під час відпрацювання території обласного центру по одному з кримінальних проваджень помітив підозрілих чоловіка з жінкою, які закладали пакетики під лавки, заривали біля будинків та фотографували це.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.
Поліцейський одразу викликав на місце слідчо-оперативну групу. Підозрюваних затримали на одній із вулиць Херсона. «Закладчиками» виявилося подружжя херсонців: 31-річна жінка та 26-річний чоловік. Фігурант раніше притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Поліцейські з’ясували, що зловмисники замовляли оптові партії наркотиків через чат-бот у месенджері. Після фасування реалізовували дрібні замовлення та розповсюджували наркотики шляхом «закладок».
Під час особистого огляду в жінки вилучили мобільний телефон, на який вона фіксувала усі місця з «закладками». Зловмисники встигли зробити близько 20 «закладок» тільки на території Херсона. Нині поліцейські вже знайшли та вилучили 10 «закладок» та проводять заходи з вилучення інших наркотичних речовин, які фігуранти встигли покласти в обумовлені із замовниками місця.

Під час огляду в квартирі подружжя виявлені електронні ваги, зіп-пакети для фасування, 14 згортків із наркотичною речовиною, готових до збуту, банку з небезпечною психотропною речовиною PVP, так звані «солі», вагою 90 грамів. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить орієнтовно 200 тисяч гривень.
Як повідомила заступник начальника Херсонського районного управління поліції Альона Кметь, нині фігурантам вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Суд вже обрав чоловіку запобіжний захід – тримання під вартою. Його дружині – домашній арешт.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.