У Херсоні внаслідок ранкового обстрілу пошкоджені електромережі

7 месяцев назад 0

У передмісті Херсона внаслідок ранкового обстрілу пошкоджені мережі, ремонтні бригади проводять огляд для з’ясування загального обсягу пошкоджень.

Як передає , про це повідомляє . 

“У Харківській області через обстріл пошкоджено повітряну лінію 110 кВ. Через це знеструмлена підстанція 110 кВ. Ремонтні роботи розпочнуться з дозволу військових. Загалом по області через пошкодження мереж внаслідок бойових дій без світла залишаються 28 тисяч абонентів” , — йдеться у повідомленні.

Через бойові дії залишається знеструмленою також частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській та Чернігівській областях. 

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

У Львівській області з технологічних причин вимикалася повітряна лінія електропередачі 330 кВ НЕК “Укренерго”. Через це знеструмлювалися близько 18 тисяч споживачів. Наразі всіх споживачів заживили.

Як зазначили в міністерстві, електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення потреб споживачів. Учора вдень близько трьох годин застосовувалися обмеження виробництва електроенергії з ВДЕ загальною потужністю 396 МВт. 

Енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який відбуватиметься в умовах російських атак. Зараз триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах теплової, гідро- та атомної генерації.

У Херсоні після повені залишаються знеструмленими більше 2 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли.