У Херсоні водій на «зебрі» збив пішохода – чоловік помер

2 года назад 0

Смертельна ДТП в Херсоні. Сьогодні зранку на перетині Миколаївського шосе з вулицею Нестерова старенький ІЖ-2125 «Комбі» збив пішохода. Все сталося на «зебрі». 67-річний чоловік переходив дорогу. Від отриманих травм через кілька годин він помер у реанімації. 45-річного водія поліція затримала. Кермувальнику збираються повідомити про підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до загибелі людини. Автівку відправили на арешт-майданчик. Призначено низку експертиз. Водієві світить до 8 років позбавлення волі.

Цікаво, що за вчинення смертельної ДТП поліція затримує водіїв якось вибірково. І якщо власника старенької «Комбі» вже вважають причетним до аварії, то з водіями, за якими стоять впливові люди, чомусь все по-іншому. Так, у статусі свідка досі залишається водійка позашляховика, яка влітку збила двох людей на мотоциклі поблизу с. Каїри. Вилетіла з другорядної смуги на головну. Водій та пасажирка не вижили.

Підозру не оголошують і водієві «Рено Кенго», який минулої суботи збив 12-річного велосипедиста біля с. Приморського. Дитина в реанімації у тяжкому стані. За кермом був співробітник охоронної фірми, власник якої має зв’язки в силових структурах.

Збіг обставин чи подвійні стандарти нашої правоохоронної системи?

Марина САВЧЕНКО.