У Каховці окупантам наказали мінувати порожні оселі

1 месяц назад 0

В окупованій Каховці на Херсонщині ситуація наближається до гуманітарної катастрофи. Місто кілька днів без світла, води, газу і зв'язку.

На труднощі місцеві жителі скаржаться в соціальних групах.

Що відомо? У місцевії спільноті “Каховський рух” повідомляють, що окупанти навмисно погіршують життя каховчан, аби ті виїжджали. Зокрема, для цього знеструмили місто.

Також окупантам наказали мінувати порожні оселі. Російський військовий ззізнався, що вони в такому випадку ставлять “розтяжки”.

Через війну і окупацію Каховки ми не можемо перевірити цю інформацію.

Що було раніше? У тимчасово окупованій Каховці Херсонської області з п’ятниці, 22 березня, відсутні електроенергія, водопостачання, газ і мобільний зв’язок. Люди вимушені готувати їсти на вулиці. Представники окупаційної влади в усьому звинувачують українську сторону, але відновити інфраструктуру не спроможні. Серйозні перебої зі світлом і газом також спостерігаються в сусідніх громадах.

Про наявність цих проблем у Каховці в окупаційних пабліках підтвердив гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо. Він пояснив їх нібито обстрілами з боку ЗСУ 22 березня. У регіоні знищені газорозподільчі пункти, електропідстанції та інші об’єкти, захоплені російськими загарбниками.