У Миколаєві зі спирту і води виготовляли сурогат

5 лет назад 0

Державна фіскальна служба в Миколаєві ліквідувала підпільний цех, у якому незаконно виготовляли алкоголь сумнівної якості, і вилучила фальсифікатний алкоголь та сигарети на 6,5 млн гривень.

Про це повідомляє ДФС, передає Цензор.НЕТ.

Зазначається, в підпільному цеху "за допомогою спеціального обладнання здійснюється незаконне кустарне виготовлення алкогольних виробів (спиртовмісної рідини прозорого та коричневого кольору) шляхом змішування технічної води з підведеного водопроводу зі спиртом невідомого походження та якості, ароматизаторів та барвників".

"Готову продукцію розливали як в пластикові пляшки об’ємом 0,5, 5 та 6 літрів,так і в скляну тару відомих українських брендів, яку зберігали з метою подальшого збуту в гаражних боксах на території місцевих гаражних кооперативів та інших складських приміщеннях", — заявляють у ДФС.

Крім того, в цеху також незаконно зберігалися тютюнові вироби, зокрема ввезені на територію України поза митним контролем.

Обшуки в підпільному цеху проведено на підставі ухвали суду.

"З незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання понад 13,5 тис. літрів спирту, понад 3,9 тис. літрів фальсифікованого алкоголю, розлитого в пластикову та скляну тару з підробленими акцизними марками, а також понад 24,2 тис. пачок цигарок, частина з яких була обклеєна фальсифікованими марками акцизного податку України, а інша частина — цигарки іноземного виробництва, ввезені в Україну поза митним контролем", — зазначають у ДФС.

Крім того, вилучено 40,4 тис. грн. готівки, отриманої від реалізації незаконних товарів.

Загалом вилучено підакцизної продукції орієнтовною вартістю майже 6,5 млн грн.