У МО РФ намагаються виправдатися за 205 бригаду на Херсонщині: в ISW озвучили головні тези

8 месяцев назад 0

У МО РФ безуспішно намагалися змусити замовкнути російських воєнків щодо плачевної ситуації навколо окупантів з 205 мотострілецької бригади.

Ще 26 серпня пропагандист Гусельников Андрій записав відео з окупантами із 205-ї бригади, які зараз перебувають на островах у дельті Дніпра на території окупованої частини Херсонської області.

П'ятеро окупантів на відео просять російських військових блогерів не поширювати "брехливу" інформацію про ситуацію на Херсонщині та у лавах 205-ї бригади. Аналітики з вирішили докопатися до істини.

Окупанти на відео також закликають всіх військових блогерів РФ допомогти їм на передовій, вступивши до лав ЗС РФ.

Російські воїнкори кілька днів поспіль писали новини про те, що окупанти з 205-ї бригади зазнали великих втрат, постійно перебуваючи під вогнем української артилерії. Більше того, вони нібито потрапили до оточення на одному з островів і покинути його не можуть. Нібито командири бригади повністю ігнорували вимоги своїх військовослужбовців відкрити артилерійський вогонь по ЗСУ у відповідь.

Ціла низка російських воєнків після виходу ролика від Гусельникова заявили, що вона зрежисована для відведення критики від Шойгу.

На відео усі п'ятеро окупантів у чистій та новій формі, яка вказує на той факт, що вони точно знаходяться не на передовій та не ведуть бої з ЗСУ.

Міноборони Росії протягом усього повномасштабного вторгнення послідовно намагалося заглушити критику у російському інформаційному просторі, звинувачуючи російських воєнкорів у порушенні оперативної безпеки Росії.

Тим часом учора, 27 серпня, російські воїнкори продовжили стверджувати, що минулими вихідними ЗСУ продовжили зміцнюватися на раніше захоплених позиціях островів у дельті Дніпра.

Один із військкорів стверджує, що вчора за наказом згори до лікарні відвезли одного з командирів 205-ї бригади з позивним "Кізляром", який ходив на острови. Його нібито звинуватили у психічному розладі.

Більше того, в МО РФ постійно тиснуть на медиків, щоб ті виконували всі їхні накази.

Також вчора