У поліції підозрюють, що будівлю лікарні в Новій Каховці продали незаконно

3 года назад 0

Кримінальне провадження по цій справі триватиме до 13 листопада 2021 року.

Продана з аукціону два роки тому стара будівля колишнього терапевтичного відділення центральної міської лікарні в Новій Каховці зацікавила правоохоронців. Вони запідозрили, що її приватизували незаконно. 

Досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст 233 ККУ ще з минулого року перебуває у провадженні слідчих Каховського районного відділу поліції. Нещодавно Новокаховський міський суд за клопотанням слідчого продовжив строк досудового розслідування у цьому провадженні до 13 листопада 2021 року. 

“Встановлено, що на момент виставлення лоту на продаж, а саме будівлі терапевтичного відділення Новокаховської ЦМЛ за адресою: м. Нова Каховка, вул. Героїв України, 33-г, вартість його складала 1,18 млн грн. ТОВ “Медико-санітарна частина “Медичний центр “Богдан” виявилось єдиним зацікавленим у придбанні цього об’єкта. Попри це ціну об’єкту приватизації знизили майже у 2 рази”, — йдеться в матеріалах слідства та ухвалі суду про подовження строку досудового розслідування.

Водночас Новокаховська міськрада на своїй сесії 18 червня розглядала питання надання дозволу на викуп земельної ділянки медцентру “Богдан” під терапевтичним відділенням лікарні. Всупереч регламенту міськради відповідний проєкт рішення виносили на голосування 4 рази, однак він так і не набрав необхідної кількості голосів.

Ознайомитися з цим проєктом рішення нам не вдалось: всупереч Закону “Про доступ до публічної інформації” він не розміщений на офіційному сайті Новокаховської міськради. 

Як пояснив перший заступник міського голови Олег Тарабака, грошова оцінка земельної ділянки, виставлену на викуп, площею 0,2554 га становить 1,7 млн грн. Депутати міськради пропонували встановити авансовий внесок в рахунок оплати ціни земельної ділянки в 50 тис. грн.

Проти продажу землі медцентру “Богдан” була, зокрема, депутатка міськради Олена Михайлова. За її словами, “Богдан” півтора року не сплачує оренду за цю ділянку. Тому вона запропонувала зняти це питання з розгляду, поки не буде сплачена заборгованість. Натомість інші депутати заявили, що нібито виконком міськради жодного разу не виставляв медичному центру рахунки за оренду землі. 

Нагадаємо, що продати законсервовану з 2002 року двоповерхову будівлю колишнього терапевтичного корпусу Новокаховській міськраді вдалося лише з другої спроби. Медцентр “Богдан”, керівником якого є депутатка міськради від “Європейської солідарності” Ірена Лепень, викупив його майже за 600 тис. грн без урахування ПДВ.

Олег БАТУРІН.

Фото з архіву автора.