У прибережній Горностаївці на Херсонщині російські окупанти заміновують дороги і погрожують їх підірвати

7 месяцев назад 0

У розташованому на узбережжі колишнього Каховського водосховища селищі Горностаївка на Херсонщині російські окупанти закладають бочки з вибухівкою біля перехрестя доріг. У розмовах з місцевими мешканцями військові РФ погрожують все це підірвати в разі свого відступу.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє .

Як розповіли ЦЖР мешканці Горностаївки Каховського району на Херсонщині, на минулих вихідних окупанти почали заміновувати селище. 

«Вони закопують бочки з вибухівкою біля перехресть доріг. Заміновують усі вулиці, через одну. Про те, що там вибухівка, вони кажуть самі. І погрожують: якщо ми відійдемо за 30-кілометрову зону, то ви всі побачите як воно бахкає. Люди стривожені» , – сказали джерела ЦЖР на тимчасово окупованій Херсонщині.

В квітні 2023 року про закопування бочок з невідомим вмістом у Новій Каховці повідомляв депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

А в жовтні 2022 року, за місяць до визволення Херсона окупанти закопували у своїх траншеях бочки з невідомою речовиною. Речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк тоді припустила, що метою цього може бути залякування російськими окупаційними військами цивільного населення. 

Як повіломляв ЦЖР, на Харківщині увечері 21 жовтня російські війська завдали ракетний удар по селу Коротич Пісочинської територіальної громади. Ракета з комплексу С-300 влучила у термінал «Нової пошти», внаслідок чого загинули шість співробітників підприємства та ще 16 отримали поранення.