У святого Миколая на Херсонщині непрохані гості бешкетували 

2 года назад 0

Про «пограбування» будиночка святого Миколая на головній площі Олешок заявив у соціальних мережах очільник міської територіальної громади Євген Рищук. Він навіть пообіцяв винагороду за інформацію, яка дозволить встановити особи винуватців злочину. Проте у поліції трактують цей факт не як кримінальний злочин, а як дрібне хуліганство (за нього передбачена лише адміністративна відповідальність).

Але що ж саме сталося? А сталося таке. Після вечірніх гулянь комусь із їх учасників закортіло продовжити їх у затишнішій обстановці. Вони зняли з петель двері у хатинці святого Миколая, скинули зі столу скатертину, всілися на ній, і «обмили» свято, залишивши порожні пляшки з-під пива. Після того пішли, ще й розбивши плафон освітлення. Непроханих гостей святого Миколая шукають поліцейські.

Принагідно варто додати, що злочини під Новий Рік та Різдво на Херсонщині є звичним явищем. З ялинок, встановлених на площах міст і сіл, чи не щороку крадуть іграшки та прикраси. Під виглядом колядників до приватних осель проникають грабіжники. А про п’яні бешкети з бійками та пошкодженням комунального майна в громадських місцях поготів годі говорити –  в нас  таких «веселощів» і по буднях вистачає.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.