У Великолепетиському районі поліцейські затримали підозрюваного у замаху на вбивство односельця

5 лет назад 0

Сьогодні у Великолепетиське відділення поліції надійшло повідомлення, що у районному центрі місцевий житель стріляв у чоловіка. На місце події прибула слідчо-оперативна група. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

За словами начальника районного відділення поліції Андрія Чонки, потерпілим виявився 65-річний місцевий житель, у нього було поранення живота і він втрачав багато крові. Щоб не гаяти дорогоцінний час на порятунок людини, поліцейські на службовому авто за лічені хвилини доставили чоловіка у районну лікарню. За словами медиків, потерпілий потребує складної операції і його, ймовірно, транспортують в лікарню міста Нова Каховка.

На місці події поліцейські затримали підозрюваного з мисливською рушницею – 64-річного односельця потерпілого. Він був з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Попереднього встановлено, що зловмисник двічі просив сусіда продати йому зерно, але той відмовляв. Наступного разу зловмисник прийшов з рушницею і зробив постріл в бік односельця, поранивши у черевну порожнину.

Знаряддя злочину вилучене та направлене на експертизу. Наразі вирішується питання про затримання чоловіка в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» через ч.1 ст.15 КК України «Замах на злочин». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.