Убивали рибу струмом браконьєри на Херсонщині                     

3 года назад 0

Після тривалої перерви на Херсонщині знову активізувалися «технічно підковані» браконьєри. На річці Кринка села Кринки співробітники поліції та рибоохоронного патруля вночі перехопили човен, з якого двоє місцевих жителів ловили рибу, вбиваючи її зарядом струму з електровудки. Їхньою здобиччю стали понад двадцять особин щуки, тарані, краснопірки й карася, які «потягнули» на 5,7 тисяч гривень відшкодування втрат, завданих навколишньому середовищу. Але справжній розмір цих втрат не співставний із сумою відшкодування та штрафу.

«Ми не можемо їх визначити без експертизи. оскільки не знаємо, якою була потужність електровудки. І скільки загиблої риби, надто молоді, потрапило  не до човна браконьєрів, а залишилося на дні. До того ж, від струму гине далеко не тільки риба. А й планктон та водні безхребетні, навіть водорості починають відмирати», — застерігає заступник начальника Херсонського рибоохоронного патруля Григорій Базенко.

Минулого року на водоймах Херсонщини патрульні не зустріли жодного «промисловця» із згубною для природи електровудкою. Нинішнього року таке затримання – перше. І охоронці голубої ниви дуже сподіваються, що останнє.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Фото надане Херсонським рибоохоронним патрулем.

На знімку: браконьєрська здобич та електровудка на основі акумулятора.