Ударом сокири закінчився бенкет у халупі на Херсонщині

3 года назад 0

Так пристрасно сперечалися, хто щедріший, що до вбивства дійшло. У селі Костянтинівка Горностаївського району Херсонщини до фельдшера прибіг наполоханий односелець, і повідомив: із його знайомим щось негаразд. Можливо, йому потрібна медична допомога. Та в хаті 63-річного чоловіка з’ясувалося, що ніякої допомоги не потрібно: він уже помер, причому синці та садна на голові та обличчі красномовно натякали — характер його смерті точно був насильницьким.

Працівники поліції з Горностаївки та Херсона обійшли чи не все село, поговорили з десятками місцевих жителів. І таки встановили, як минув останній день життя загиблого. Той був охочим до випивки, і постійно запрошував якісь компанії до своєї бідної халупи на вулиці Шевченко без світла й тепла. Того дня до нього також завітали троє гостей, котрі всмак набенкетувалися переважно тим, що принесли з собою. І серед них був той самий 36-річний свідок, котрий спілкувався з фельдшером. Його допитали знову, і «свідок» зізнався: саме він і розправився через дурний привід із «горілчаним братом».

Покинувши застілля разом із іншими, чоловік раптом згадав, що десь на столі залишилося ще трохи спиртного. І повернувся допивати. По тому остаточно захмелів, і влаштував з господарем спір: хто більше купив харчів та алкоголю для спільних посиденьок. Господар затято переконував: першість була за ним. І це так розлютило гостя, що той схопив сокиру, і кілька разів спересердя ударив обухом по голові непоступливого учасника конфлікту. Той упав, а убивця заходився ховати сліди: знаряддя убивство відніс до закинутого будинку, і закопав там, прикидавши землею. Та не згадав, що його брюки заплямовані  бризками крові. Ці плями не могли не помітити досвідчені сищики. Тож і одяг, і сокира (підозрюваний зрештою показав, куди її сховав) стали речовими доказами. До речі, мешканці Костянтинівки додали: убивця і раніше відзначався агресивністю, і був схильний влаштовувати сварки та бійки. Що й привело його до логічного фіналу.

Начальник Горностаївського відділення Національної поліції, майор Олексій Стрижеус поінформував: наразі призвідцю кровопролитної «дискусії» затримали. Надалі клопотатимуться перед судом про його арешт. За фактом умисного убивства (стаття 115 КК України) матеріали внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.