З 1 жовтня на Херсонщині розпочинається місячник добровільної здачі зброї

7 лет назад 0

1 жовтня 2017 року на Херсонщині розпочинається місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Поліція області нагадує, що згідно зі ст.263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, чи вибухових речовин без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.

Громадяни, які добровільно здали вогнепальну та холодну зброю, бойові припаси або вибухові речовини (матеріали), що зберігаються у них без відповідного дозволу, звільняються від кримінальної відповідальності.

За ст.263.1 незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Шановні жителі Херсонщини! Якщо ви маєте незареєстровану зброю, то у період проведення місячника добровільної здачі зброї вам слід звернутися до відділів або відділень поліції за місцем проживання, де працівники дозвільної системи дадуть вам кваліфіковану консультацію та допоможуть у легалізації зброї.

Довідки за телефонами: 45-94-04; 45-90-95; 45-90-99