Z-пропагандисти панікують через ситуацію біля Кринків на Херсонщині

3 месяца назад 0

Спроби вибити ЗСУ з плацдарму у Кринок (Херсонська область, лівий берег Дніпра) виявилися настільки кровопролитними та безглуздими, що солдати ЗС РФ почали бунтувати.

Про це повідомив російський Z-канал "ВДВ за Честность и Справедливость", який пов'язаний з офіцерами угрупування "Дніпро" ЗС РФ.

Що відомо? Окупанти запевняють, що проблеми виникли у лавах нещодавно створеного 328-го десантно-штурмового полку ЗС РФ, який командування останніми місяцями буквально сточує про Кринки.

«328 дшп 104 дшд – все! Повністю видихнувся. Бійці бунтують. Завтра (3 лютого – ред.) не хочуть йти на черговий штурм Кринок, навіть під загрозою розстрілів… Не вірять у успіх і втомилися» , — розповів ресурс.За його даними, військові звинувачують у тому, що сталося, генерала Теплинського, який командує цим напрямком.

А тим часом у Z-каналах з'явилася інформація про просування ЗСУ на захід від Кринок. Незважаючи на те, що росіяни на цій ділянці мають велику перевагу в живій силі, українські військові продовжують розширювати плацдарм і відсувати армію РФ далі від Херсона.

Що було раніше? Сили оборони України продовжують утримувати позиції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Російські війська зазнають суттєвих втрат у живій силі, від 30 до 80 солдатів щодня, проте спроби штурмів не припиняють. Про це сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу .

“Українські військові продовжують роботу з утримання позицій на лівобережжі, з системного відбиття штурмів, тому що їх ворог не припиняє. Кількість штурмів противник час від часу скорочує до однієї-двох спроб за добу, але потім знову кількість атак збільшується до півтора десятка. За минулу добу зафіксовано сім штурмів” , — зазначила Гуменюк.
За її словами, всі спроби штурмів залишаються безрезультатними для ворога, але досить виснажливими для українських підрозділів.

  • “Дійсно, у нас є складнощі з логістикою, адже в наших хлопців за спиною річка Дніпро, а у ворога — розгорнуті позиції, техніка, вогнева підтримка, оборонні рубежі”, — сказала гостя ефіру.

Вона також акцентувала, що важку техніку ворог не використовує, намагається її економити.

“У них триває таке собі ембарго на бронетехніку в підтримці штурмових груп, що породжує дуже серйозну протидію і суперечки у формуваннях підрозділів ворога. Виходить, що все це суперечить здоровому глузду і тактиці ведення подібних штурмів. Розуміючи, що, можливо, техніка знадобиться їм потім, коли вона з’явиться і в Сил оборони на лівому березі, російські командири її явно заощаджують” , — зазначила речниця.

За її словами, українські захисники загалом на Південному напрямку завдають значних втрат ворогу.