За день через російські обстріли четверо мирних жителів Херсонщини дістали поранення 

7 месяцев назад 0

9 жовтня, у понеділок, російські війська кілька разів ударили по Херсонщині та обласному центру. Внаслідок цього поранення дістали четверо людей, серед яких 63-річна та 83-річна жінки, а також 55-річний чоловік.

Про це  начальник Херсонської МВА  Роман Мрочко

“На цю годину, за попередньою інформацією, армія РФ поранила вже чотирьох мирних жителів у Херсонській громаді!”  – написав він.

Так, один житель Херсона дістав поранення вранці, близько 10:30, коли окупаційні війська вдарили по одній з бібліотек. Йому надали медичну допомогу.

Під час останнього обстрілу окупантами Херсонської громади отримала травми спини 83-річна жінка. Їй надають медичну допомогу. В іншої жінки – травма ноги.

Деталі про четверту постраждалу людину Мрочко поки що не повідомив. 

Окупанти обстрілювали Херсонщину й у ніч проти 9 жовтня. Вночі з РСЗВ окупанти обстріляли мікрорайон Таврійський. Там значно пошкоджено багатоповерхові будинки та перукарню, на автостоянці вигоріли автомобілі. У власних квартирах поранення дістали 34-річний чоловік та троє членів однієї родини – 24-річний чоловік, його 27-річна дружина та дев’ятимісячна донька. 
На вихідних у Дніпровському районі внаслідок ворожого обстрілу поранення дістав 52-річний чоловік. Військові РФ також обстріляли Комишани, постраждала 53-річна місцева жителька.

Під артилерійським вогнем перебувала Антонівка, там через обстріли пошкоджені будинки та автомобіль на території церкви, уламкові поранення дістали 45-річний чоловік та троє жінок віком 75, 82 і 83 роки, загинув 50-річний чоловік. Також на подвір’ї травмувалась 11-річна дівчинка: у неї відкрита черепно-мозкова травма, відкритий перелом, численні уламкові поранення. Зараз за її життя борються лікарі.

На місцях ворожих атак працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу потерпілим.
За минулі дві доби поліція відкрила 10 кримінальних проваджень за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що російські окупанти 8 жовтня близько 17-ї години атакували Бериславську громаду на Херсонщині: під удар потрапили Берислав, Тягинка та Веселе.

Дві керовані авіабомби росіяни скинули на житловий квартал Берислава. Внаслідок удару зруйновані гаражні приміщення, вибуховою хвилею в корпусах медзакладу та житлових будинках вибиті вікна, пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури.