За колабораційну діяльність та виправдовування агресії проти України судитимуть колишнього директора Музею історії Нової Каховки

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора Музею історії Нової Каховки за фактом колабораціонізму та виправдовування збройної агресії рф (ч. 6 ст. 111-1, ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Каховської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом на території тимчасово захопленого Каховського району. Чоловік вів антиукраїнську пропаганду у засобах масової інформації країни-агресорки та називав себе «заведующим сектором пресс-службы Каховской администрации». 
 
У своїх коментарях для російських медіа підозрюваний виправдовує збройну агресію проти України та окупацію територій. Називає «воєнними злочинцями» саме українську армію та перекладає на неї відповідальність за злочини рф — йдеться зокрема про руйнування Каховської ГЕС та Музею історії Нової Каховки. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.