За матеріалами СБУ колишній головний лікар з Херсона отримав підозру в пособництві російським окупантам

3 месяца назад 0

У пособництві державі-агресору СБУ підозрює колишнього тимчасово виконуючого обов’язки головного лікаря Державної установи «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Херсонській області»

Про це звітує пресслужба СБУ Херсонської області.

СБУ встановлено, що екскерівник медичного закладу з початку повномасштабного вторгнення підтримав окупацію Херсонщини та перейшов на бік ворога.

Він прийняв пропозицію представників окупаційної адміністрації залишитись на посаді, але  вже у створеному окупантами «Государственном бюджетном учреждении здравоохранения Херсонской области «Территориальное медицинское объединение МВД».

Перебуваючи на псевдопосаді колаборант зареєстрував незаконно створений медзаклад у «налоговой службе Херсонской области».
Псевдоочільник, використовуючи надані йому «повноваження», організовував роботу незаконно створеного медичного закладу. Своїми діями від допомагав злочинній владі у становленні окупаційного режиму.

Зрадник займався наповненням штату – агітував персонал до співпраці з ворогом. Орієнтував колектив на необхідності надання медичної допомоги російським військовим.

На виконання вказівки «голови вца» володимира сальдо «о введении бивалютной зоны в Херсонской области» — зарплату працівникам «медичної установи» фігурант виплачував у російських рублях.

Слідчі СБУ інкримінують зловмиснику підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Зараз фігурант на лівобережжі Херсонщині продовжує  свою «діяльність» на користь державі – агресору. СБУ вживає заході для притягнення його до відповідальності.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.