За матеріалами СБУ підозру у державній зраді отримав експрацівник ГУ ДСНС в Херсонській області

2 месяца назад 0

СБУ продовжує системну роботу з викриття зрадників та колаборантів — на свій термін ув’язнення вже чекає колишній український рятівник, який зрадив присязі та працює на ворога.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Так, у державній зраді підозрюється експрацівник Головного управління ДСНС України в Херсонській області.

Під час захоплення росіянами Херсона він перейшов на бік ворога і погодився на співпрацю. Відомо, що до війни ворожий поплічник обіймав посаду провідного фахівця із запобігання надзвичайних ситуацій.

Виявивши бажання залишитись на «службі», він прийняв пропозицію представників окупаційної влади на «посаду» у вже незаконно створеному окупантами, на базі управління ДСНС, так званого «главного управления министерства  чрезвычайных ситуаций российской федерации в Херсонской области».

На псевдопосаді «начальника Херсонского районнного управления службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий Херсонской области военно-гражданской администрации Херсонской области» зрадник здійснював загальне керівництво незаконним органом влади, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Своїми діями ворожий поплічник сприяв окупаційній владі у її становленні та функціонуванні у захопленому Херсоні. Аби довести відданість «новому керівництву», для діяльності очолюваного ним фейкового «районного управления мчс» зрадник викрав матеріально-технічну базу державної установи.

За його вказівкою, для ліквідації пожеж у місцях дислокації окупаційних військ у тимчасового окупованому Херсоні виїжджала наша спеціалізована техніка. Натомість згодом «картинка» від злочинної влади для громадськості подавалась як допомога від лиха місцевому населенню.

Також для створення позитивного враження від дій окупантів та поширенні їх «авторитету» серед місцевих жителів, підозрюваний разом зі своїми підлеглими «замилювали» очі місцевим мешканцям – виказуючи «піклування» при відвідуванні шкіл тимчасово окупованого Херсона на предмет дотримання вимог пожежної безпеки.

Фігурант «турбувався» про наповнення штату, вів облік робочого часу та займався виплатою заробітної плати підлеглим російськими рублями. Готував «наверх» звітність про діяльність підпорядкованого йому «управления».

Перед деокупацією обласного центру разом з іншими зрадниками підозрюваний втік на лівий берег річки Дніпро і наразі продовжує «служити» на користь держави-агресора.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Викриття та документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області  спільно зі слідчими ТУ ДБР у місті Мелітополі за процесуального керівництва обласної прокуратури.