За минулу добу поліція Херсонщини зафіксувала 9 воєнних злочинів військ окупантів: загинули 2 людини, ще 7 поранені, серед них поліцейський

6 месяцев назад 0

Армія рф продовжує цинічно обстрілювати з усього спектру озброєння населені пункти правобережжя Херсонщини та обласний центр. Минулої доби противник атакував деокуповані території з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків, авіації та БпЛА.

У Зміївці близько опівдня окупанти скинули з БпЛА вибуховий заряд. В результаті вибуху травми отримав 52-річний місцевий житель. В тяжкому стані його госпіталізували до лікарні.

У Качкарівці в результаті обстрілу поранено 62-річного місцевого жителя.

У Бериславі ворог скинув з БпЛА боєприпас, травми отримали 43-річний поліцейський і 47-річний місцевий житель. Із численними пораненнями їх доправили до лікарні. Також вибухом значно пошкоджено службовий автомобіль.

Опівдні ворог з артилерії обстрілював мікрорайон «Корабел» у Херсоні. В результаті вибухів російських снарядів були пошкоджені 3 багатоповерхові будинки, поранення різного ступеню тяжкості отримали 84-річний чоловік, а також жінки віком 65 та 82 роки. Остання згодом померла в лікарні під час надання необхідної медичної допомоги.

Близько 19-ї години ворог з артилерії поцілив поруч із магазином продуктових товарів у центральній частині міста. На місці загинув 52-річний чоловік. Також мінно-вибухову травму й осколкові поранення отримала 52-річна власниця торгівельного закладу.

Крім цього, впродовж дня ворог здійснював авіаційні удари керованими бомбами по прибережних населених пунктах: Тягинці, Іванівці, Микільському, Токарівці, Червоному Маяку, Республіканцю, Наддніпрянському, Дар’ївці. Зокрема, внаслідок одного з вечірніх прильотів був зруйнований навчальний заклад у Дар’ївці.

Загалом минулої доби за фактами воєнних злочинів військових армії рф було відкрито 9 кримінальних проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» ККУ. Поліція Херсонщини проводить необхідні слідчі дії для належного документування та розслідування злочинів.