За останні два тижні п’ятеро чоловік стали жертвами шахрайств з орендами квартир

7 лет назад 0

Троє потерпілих є жителями Херсона, інші з Нової Каховки та смт.Каланчак. В усіх випадках схема скоєння злочинів була однаковою.

Потерпілі на сайтах знаходили оголошення про оренду квартир. Обов’язковою умовою оренди житла було внесення передоплати з перерахуванням грошей на рахунок нібито власників квартир. Жертви перераховували від 1300 до 5 тисяч гривень. Після чого оголошення видалялися з сайту, а орендодавці більше не виходили на зв’язок.

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвами аферистів, під час оренди житла потрібно обов’язково особисто зустрітися з власником квартири чи будинку, ріелтором, оглянути житло. Також необхідно, щоб орендодавець показав вам паспорт, ідентифікаційний код, документ, що підтверджує право власності на квартиру.

Якщо ви обираєте квартиру на одному з сайтів, там повинні бути відгуки про житло від попередніх клієнтів. Реальні орендодавці розміщують рекламу про оренду житла на багатьох ресурсах. У багатьох випадках шахраї розміщують несправжні фото та адреси квартир, які здаються в оренду. Якщо маєте можливість, краще самостійно перевірте вказані адреси.

Відділ комунікації поліції Херсонської області