За останні дві доби четверо жителів Херсонщини через різні шахрайські схеми втратили понад 290 тисяч гривень

2 недели назад 0

Одразу троє жителів Херсонського району стали жертвами «банківських» шахраїв. Заявникам телефонували невідомі, які представлялися працівниками служби безпеки банків. Повідомляли про необхідність оновити дані картки та пройти верифікацію. Невідомі просили назвати всі реквізити карток (пін-код, CVV-код та строк дії картки), після чого з рахунків заявників зникло 22000, 55000 та 173000 гривень.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Запам’ятайте: що б вам не говорили нібито банківські працівники, ніколи за жодних обставин не називайте свої особисті дані, паролі, коди карток, а також паролі, які надходять у повідомленнях. Всю інформацію щодо вашої картки перевіряйте безпосередньо в банку або самі телефонуйте за номером «гарячої» лінії, який є на звороті вашої картки.

23-річна жителька передмістя Херсона на платформі безкоштовних оголошень знайшла повідомлення про продаж вживаного автомобіля «BMW» за прийнятною ціною та списалася з продавцем. Той надіслав усі технічні характеристики та фото, але за перегін автомобіля попросив надіслати йому завдаток. Жінка перерахувала на рахунок чоловіка 42000 гривень, після чого той перестав виходити на зв'язок і оголошення видалив.

При купівлі дороговартісних товарів, зокрема автомобілів, необхідно особисто зустрітися з продавцем, вимагати документи про технічний стан транспортного засобу, особисто оглянути автомобіль на справність. Кошти можна передавати лише після проведення усіх необхідних офіційних процедур і ні в якому разі не вносити завдаток, якщо ви особисто не зустрічалися з власником автівки. Також зберігайте переписку з продавцем, посилання на його сторінку, чеки про оплату або квитанції з банку про проведення грошових операцій.

За усіма фактами поліція відкрила провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.