За півроку на Херсонщині працівники поліції склали понад 1000 протоколів на домашніх кривдників

4 года назад 0

За півроку на території Херсонської області працівники поліції склали 1150 адміністративних протоколів у відношенні домашніх кривдників, про що повідомив заступник начальника Управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько, передає відділ комунікації поліції Херсонської області.

— Працівники поліції відреагували на всі виклики та надали допомогу постраждалим. Домашнім тиранам винесли 720 термінових заборонних приписів. За ст.126-1 «Домашнє насильство» Кримінального кодексу України працівники поліції відкрили 55 кримінальних проваджень. А потерпілих від домашнього насильства помістили у Кризовий центр, — зазначив Ярослав Вікторович.

Нагадуємо, що в місті на факти домашнього насильства реагує мобільна група обласного главку поліції, працівники якої припиняють конфлікти, надають максимальну допомогу постраждалим, а кривдників притягають до відповідальності.

Загалом, в області на обліку перебувають понад 3000 домашніх кривдників. У протидії та попередженню фактів домашнього насильства правоохоронці також постійно проводять превентивні заходи та розповсюджують листівки із детальною інформацією про порядок дій, у разі виникнення подібних ситуацій.

Поліція закликає громадян не замовчувати факти домашнього насильства. Якщо цю проблему не вирішити, то все може повторитися або завершитися трагедією. У випадку вчинення будь-якого прояву насильства не зволікайте, телефонуйте на «102»!