За премії для “обраних” колишньому головбуху Каховської міськради повідомили про підозру

3 года назад 0

Службовій особі загрожує до 6 років позбавлення волі.

Преміювала “обраних” осіб у збиток громаді. Каховська окружна прокуратура повідомила про підозру колишньому головному бухгалтеру однієї з міських рад Каховського району.

“За даними слідства, службова особа впродовж 2018 — 2019 років, зловживаючи наданими повноваженнями, діючи всупереч нормативно-правових актів та принципу ефективного використання фонду оплати праці, здійснила нарахування з подальшою виплатою завищених сум заохочень собі та окремим працівникам виконавчого комітету міської ради. Як наслідок, місцевому бюджету завдано збитків на понад 600 тис. грн”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

Колишнього головбуха підозрюють у скоєнні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу — зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Службовій особі загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років і штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією “Нового дня”, мова йде про Каховську міськраду. Головний бухгалтер, якому оголосили про підозру, нещодавно звільнився за згодою сторін.

Як відомо, протягом 2018-2020 років у Каховській міськраді виплачувались щедрі премії для наближених до колишнього міського голови Андрія Дяченка осіб. Цій темі були присвячені численні публікації “НД”. Іноді ці премії виплачувались за рахунок інших бюджетників: зокрема, торік у Каховці масово примушували йти за власний рахунок працівників закладів культури і освіти, а також чиновників самої міськради.

Один із найбільш гучних скандалів тут був пов’язаний з премією в 60 тис. грн Олександрі Аркуші, яка до 9 липня 2021 року очолювала управління освіти Каховської міськради. Як виявила службова перевірка, ці кошти нарахували Аркуші з порушеннями.

Виявлені факти розбазарювання коштів платників податків нинішнє керівництво міста передало до правоохоронців.

Олег БАТУРІН.