За публічне використання символіки та пропаганду комуністичного тоталітарного режиму судитимуть жителя Херсона

4 месяца назад 0

Херсонською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом поширення символіки та пропаганду тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Херсонської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що 46-річний житель Херсона під час окупації міста, використовуючи фіктивний акаунт у соціальній мережі «facebook», систематично займався пропагандою забороненої в Україні комуністичної партії. Так, на загальнодоступній сторінці він розміщував та поширював власні фото із символікою тоталітарного режиму СРСР. 
 
Також чоловік брав участь у проросійських мітингах, що проводились для створення «картинки» для окупаційних ЗМІ. В руках тримав червоний прапор, як символ тоталітарного режиму. Демонстрував його і пересуваючись містом на автомобілі.
   
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в Херсонській області. 
 
Довідково: раніше чоловіка визнано винними у закликах про підтримку рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави – агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Судом йому призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю пов’язаною з наданням публічних послуг строком на 10 років.   
 
Нині ж обвинуваченому може загрожувати позбавлення волі  стороком до 5 років з конфіскацією майна.