За тиждень проведення заходів «Мігрант» поліцейські припинили понад 100 адміністративних правопорушень

4 года назад 0

В Херсонській області тривають посилені профілактичні заходи «Мігрант» з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері. У відпрацюванні задіяні працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в Херсонській області, Управління Державної міграційної служби в області та Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України. Перевіряються місця перебування іноземців (ринки, кафе, гуртожитки, заклади громадського харчування) щодо законності їх перебування та працевлаштування на території України. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник ВБЗПТЛ ГУНП Олег Шанько, за минулий тиждень відпрацювання поліцейські припинили понад 100 адміністративних правопорушень, у відношенні іноземців та осіб без громадянства складені адміністративні матеріали. На правопорушників накладено штрафи на понад 8000 гривень. Серед задокументованих адміністративних правопорушень, вчинених іноземцями, 1 факт керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та 1 факт порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів.

До підрозділів Державної міграційної служби працівники поліції направили 16 подань про примусове повернення в країну походження іноземців та осіб без громадянства, які вчинили адміністративні правопорушення, а також 2 подання про примусове повернення в країну походження з подальшою забороною в’їзду в Україну.

За час відпрацювання виявлено 2 кримінальні правопорушення, скоєних іноземцями: крадіжка та нанесення умисних легких тілесних ушкоджень, трьом іноземцям оголошено про підозру у вчиненні цих кримінальних правопорушень.