За вихідні дні херсонці втратили майже 35 тисяч гривень через власну необачність

4 года назад 0

Кожного дня в поліцію Херсонської області звертаються херсонці, які стали жертвами шахраїв. Зловмисники використовують найрізноманітніші способи: дзвінок від працівника банку, продаж неіснуючого товару або позичання грошей. В усі ці види пасток херсонці потрапили за вихідні.

Так учора до поліції звернулась 44-річна мешканка Корабельного району міста. Жінка розповіла наступне: «На моєму телефоні пролунав дзвінок. Відповівши, я почула голос чоловіка, який представився працівником банку та повідомив, що хтось намагається зняти гроші і, аби аферистам це не вдалося зробити, необхідно перевести всі кошти на транзитний рахунок. Я розхвилювалася, адже 12 400 гривень не маленька сума. А далі як в тумані. Я вставляла купюри в термінал, а в слухавку говорив спокійний чоловічий голос «Все буде добре, гроші через кілька годин повернуться на вашу картку». Через декілька годин я перевірила рахунок, там нічого не було».

Аби стати жертвою шахраїв не обов’язково кудись їхати, достатньо здійснити покупку через Інтернет у недобросовісних продавців. А може і не продавців зовсім. Так, до Новокаховського відділу поліції звернувся 25-річний чоловік. Він розповідає: «Поки в місті карантин, я вирішив відремонтувати свій автомобіль. Я замовив двигун для авто через один з інтернет-магазинів. Продавець попросив внести повну вартість за товар у розмірі 5900 гривень. Після оплати я так і не зміг зв’язатись з продавцем, двигун він мені не вислав. Тільки після оплати я зрозумів, що вибрав товар значно дешевше, ніж він коштує та жодним чином не перевірив продавця».

Ще один з потерпілих 33-річний житель одного з сіл Каховського району. Чоловік розповідає: «Два тижні тому я позичив своєму товаришу 600 доларів США, щоб він купив мені товар для огороду. Його знайомий має фірму, що може закупити добрива по оптовій ціні. Але мій товариш досі не привіз мені товар та не віддає гроші, на даний час взагалі перестав брати від мене слухавку. На жаль, в мене немає навіть розписки про те, що я віддав йому кошти, тому що я довіряв другу ».

В черговий раз поліція звертається до громадян! Не повідомляйте особисті дані банківських карток стороннім особам та не перераховуйте гроші невідомим особам, не замовляйте продукцію у неперевіреного продавця, а оплату здійснюйте лише після отримання та перевірки товару.

У будь-який час доби Ви можете подзвонити на 102 та проконсультуватися з питання що робити, якщо вважаєте, що Вас намагаються ошукати. Якщо ж Ви або ваші рідні, близькі, друзі чи знайомі все-таки стали жертвами шахраїв – не чекайте, а негайно телефонуйте у поліцію!

Відділ комунікації поліції Херсонської області