За вихідні дні на Херсонщині ювенальні поліцейські розшукали 18 неповнолітніх

4 года назад 0

З початку року на території Херсонської області працівники поліції розшукали та повернули у родини і притулки 250 неповнолітніх. Лише за три вихідні дні ювенальні поліцейські знайшли 18 дітей, про це повідомив начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Упродовж 5-8 червня у різний час з притулку втекли погуляти 15 вихованців віком від 12 до 16 років. Всіх дітей ювенальні поліцейські розшукали упродовж доби на території міста Херсона. Деяких дітей виявили біля пляжу, де вони купалися. Інших – на вулицях обласного центру. З усіма неповнолітніми все добре, їх повернули у притулок та провели з ними виховні бесіди.

14-річну жительку одного з сіл Білозерського району розшукували всю ніч. Дівчинка ввечері пішла з дому гуляти, не взявши з собою мобільний телефон. Коли дитина не повернулася, мати звернулася по допомогу в поліцію. Правоохоронці перевіряли населений пункт та відпрацьовували дружні зв’язки зниклої. Дівчинку виявили на світанку в сусідньому селі, де вона гуляла разом з хлопцем. Неповнолітня пояснила, що мати не відпустила би її саму в гості до друга, тому вона і втекла. Поліцейські відвезли неповнолітню додому та передали матері. З дівчиною поліцейські провели профілактичну бесіду.

16-річного хлопця з Корабельного району Херсона поліцейські розшукали упродовж години. Мати підлітка повідомила, що син не прийшов додому ночувати і не відповідає на телефонні дзвінки. Ювенальні поліцейські відпрацювали район і знайшли підлітка на лавці в компанії друзів. З ним було все добре, хлопця провели додому і передали матері.

А 11-річного хлопця з Голопристанського району поліцейські розшукували спільно з нацгвардійцями та небайдужими громадянами кілька годин. Рідні зниклого повідомили правоохоронцям, що хлопчик пішов гуляти ще о 15:00, а о 19:00 вони вже почали хвилюватися. Дитина має певні особливості розвитку, тому всі хвилювалися за здоров’я хлопчика. Всього в пошуковій операції брали участь 50 працівників Голопристанського відділення поліції, відділу ювенальної превенції та нацгвардійців, які розподілилися на кілька пошукових груп. Упродовж кількох годин кілька груп прочісували ліс, інші відпрацьовували великий населений пункт та опитували місцевих жителів. Майже о 01:00 год. хлопчика знайшли в будинку літніх людей. Господарі пояснили, що неповнолітній сам прийшов до них і попросився ночувати, про себе та батьків нічого не розповідав. Пенсіонери переконували, що саме збиралися телефонувати в поліцію і повідомити про дитину. Поліцейські передали хлопчика батькам, з ним все добре.

У Генічеському районі працівники поліції розшукали 22-річну матір з 3-річною дитиною. В поліцію звернулася пенсіонерка і повідомила, що зникли її невістка з маленькою онукою. Їх документи та речі залишилися вдома. Поліцейські розшукали зниклих за кілька годин. Жінка з донькою знаходилися в будинку знайомої. Молода матір пояснила, що напередодні посварилася з чоловіком і вирішила йому помститися, пішовши з дому без пояснень. Нині жінка з дитиною повернулися додому, з ними все добре.