За вихідні Херсонський рибоохоронний патруль виявив 30 правопорушень 

3 года назад 0

У період з 22 по 23 травня 2021 року Херсонський рибоохоронний патруль виявив 30 порушень природоохоронного законодавства, про це провідомляється на сторінці у Фейсплам . За фактами грубого порушення правил рибальства складено 9 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сім — за ч. 3 ст. 85 КУпАП, чотири — за ч. 1 ст. 88-1КУпАП та оформлено 10 актів виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений.

Приклади діяльності патруля:

  • під час рибоохоронного рейду державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля на території Національного парку «Камянська Січ» викрито грубе порушення Правил рибальства. Затримано громадянина, який в період весняно — літньої заборони проводив вилов водних біоресурсів за допомогою двох мисинових сіток в акваторії Каховського водосховища у Дримайлівській затоці Бериславського району Херсонської області. У такий спосіб порушнику вдалось впіймати 28 екз. карася сріблястого та 2 екз. сазана (молодь) загальною вагою 9 кг. Сума нанесених збитків складає 1 088 грн.
  • Також під час рейду на території Національного парку «Нижньодніпровський» викрито грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався в акваторії оз. Безмен, поблизу с. Комишани Корабельного району м. Херсон. Затриманий місцевий мешканець, який під час весняно — літньої заборони ловив рибу забороненим знаряддям лову – мисиновою сіткою вбрід. У такий спосіб порушнику вдалось впіймати 30 екз. карася сріблястого та 1 екз. судака загальною вагою 7 кг. Сума нанесених збитків складає 1 803 грн.

На правопорушників оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено працівниками рибоохоронного патруля.

У разі виявлення фактів порушення Правил рибальства прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» Херсонського рибоохоронного патруля за номером телефону: (050) 012-35-73.