Забудовникам ЦНАПу в Новій Каховці повідомили про підозру у заволодінні майже 6 мільйонів гривень

2 года назад 0

Керівникам київського ТОВ “СК Укрстрой” загрожує до 12 років позбавлення волі.

Каховська окружна прокуратура повідомила про підозру двом керівникам підприємств у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб.

Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

“За даними слідства, у 2018 році двоє керівників товариств з обмеженою відповідальністю взяли участь у тендері на будівництво Центру надання адміністративних послуг в Новій Каховці. Не маючи матеріально-технічної бази та досвіду виконання договорів з будівництва, зловмисники запропонували найменшу ціну виконання робіт та підробили документацію, чим забезпечили перемогу на відкритих торгах. Після укладення договору вони заволоділи майже 6 млн грн, перерахованих замовником для придбання будівельних матеріалів, не виконавши відповідні роботи”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

За цей злочин передбачено покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Перший тендер з будівництва ЦНАПу в Новій Каховці ще в червні 2018 року виграло київське ТОВ “СК Укрстрой”. Воно зобов’язалось завершити всі роботи до кінця 2019 року майже за 20 млн грн. Під час аукціону у компанії був лише один конкурент — київське ТОВ “Будівельний холдинг “Шевченківський”.

Фірмі-переможниці тендеру встигли виплатити аванс майже в 6 млн грн. Проте до початку самих робіт вона так і не приступила. Через це Новокаховська міськрада звернулась до правоохоронних органів, які відкрили кримінальне провадження за фактом невиконання умов договору. А 22 серпня 2018 року Державна архітектурна інспекція України анулювала ліцензію ТОВ “СК Укрстрой” на проведення будівельних робіт.

7 серпня 2020 року набрало законної сили рішення Господарського суду Києва за позовом виконкому Новокаховської міськради про стягнення з ТОВ “СК Укрстрой” сплаченого авансу майже в 6 млн грн і судового збору в 88 тис. грн.

Згодом виконком Новокаховської міськради провів другий тендер — добудовувало ЦНАП місцеве підприємство “Віра”.

Урочисте відкриття ЦНАПу відбулось наприкінці вересня 2021 року. Перерізати стрічку на новому об’єкті приїжджав тодішній голова облдержадміністрації, а нині народний депутат України Сергій Козир. Проте станом на 10 лютого 2022 року будівля ЦНАПу так і не запрацювала, відвідувачів тут досі не приймають.

Нагадаємо, що цей ЦНАП спочатку планувалось побудувати у Херсоні. Після того як тамтешня міська рада відмовилась, кошти Державного фонду регіонального розвитку вирішили використати в Новій Каховці.

Олег БАТУРІН.